Мови

  • English
  • Українська

Вітаємо Бориса Гриньова!

9 грудня 2023 року відбулася чергова щорічна Конференція Академії наук вищої школи України.

На цій Конференції було урочисто затверджено повноваження 31 академіка, новообраних відділеннями в 2023 році на оголошені Президією вакансії. Серед них – такі відомі вчені, як медики О.В.Богомолець та В.В.Стеблюк, фізики Б.В.Гриньов (Директор ІСМА) та В.В.Павліков, історик С.М.Лепявко, педагог А.Г.Шевцов, військовики М.В.Коваль та В.М.Телелим.

Всі новообрані академіки створили власні наукові школи, їхній доробок широко визнаний у світі (В.Б.Гриньов з індексом Гірша 112 посідає друге місце в загальному списку українських учених).

Академік Б.В.Гриньов зробив доповідь, у якій повідомив про роботу, що він здійснює в ЦЕРН з метою ізоляції російських та білоруських учених. Активність представників України призвела до результату, який багатьом здавався неймовірним: 60% наукової спільноти ЦЕРН проголосувало за те, щоб прізвища представників країни-агресора з’являлося в публікаціях без жодного згадування країни на установи. Однак росіяни, як і в сфері спорту, докладають величезні зусилля для того, щоб знову стати повноправними учасниками міжнародної діяльності, і це потребує від українців ефективних продуманих контрдій.

Нагадаємо, що Академія наук вищої школи України є громадською науковою неприбутковою організацією, яка у відповідності до Законів України «Про наукову і науково-технічну діяльність» та «Про вищу освіту» об’єднує вчених закладів вищої освіти для сприяння в проведенні фундаментальних і прикладних досліджень у галузі природничих, технічних та соціогуманітарних наук, обміну науковим та педагогічним досвідом, захисту їх фахових інтересів. Головною метою діяльності Академії є всебічне сприяння розвитку наукових досліджень та вдосконалення на цій основі навчально-виховного процесу у закладах вищої освіти України.

Вітаємо Бориса Вікторовича та бажаємо наснаги та нових здобутків!

За матеріалами сайту ВН ВШ України