Мови

  • English
  • Українська

Життєвий шлях героя


03 травня 2023 р. під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України поблизу н.п. Кремінна Луганської обл. загинув боєць Національної гвардії України, працівник Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України Ігор Олегович Галкін.

Ігор Олегович народився 30 листопада 1993 р. у м. Харкові, закінчив академічну гімназію № 45 і Харківський автодорожній технікум, у листопаді 2015 року прийшов на роботу у  відділ впровадження науково-технічних розробок  інституту, де вирощував монокристали разом зі своїм батьком. Зранку 24 лютого 2022 року, одразу після нічної зміни, Ігор Олегович добровільно пішов до військкомату, щоби боротися за свою державу. І з позивним «Студент» вже на наступний день встав до лав захисників Вітчизни.

Нагороджений військовою відзнакою за визволення м. Балаклеї, був двічі поранений. Друге важке поранення з контузією отримав під Новий 2023 рік, в результаті якого у нього в тілі залишився осколок, але він знову повернувся на фронт. За бій 03 травня 2023 р. його представлено до нагороди орденом «За мужність» (посмертно).

https://dumka.media/ukr/w...

Світла пам’ять про героїчного товариша назавжди залишиться у колег і знайомих Ігора Олеговича!

Керівництво і весь колектив Інституту сцинтиляційних матеріалів висловлюють глибоке співчуття рідним і близьким справжнього патріота України!