Мови

  • English
  • Українська

Міжнародна школа-семінар для молодих вчених «Функціональні матеріали для технічних та біомедичних застосувань»

06–10 вересня 2021 року у с. Коропове, що на Харківщині, на березі річки Сіверський Донець відбулася Міжнародна школа-семінар для молодих вчених «Функціональні матеріали для технічних та біомедичних застосувань».
Організатор заходу – Інститут сцинтиляційних матеріалів (ІСМА) НАН України.
 


У роботі школи-семінару взяли участь 85 науковців із 19 установ та організацій України, Болгарії, Польщі, Чехії, Словаччини. Всього учасниками заходу було представлено 74 лекції та наукові доповіді. Формат конференції дав можливість зробити доповіді як у традиційному вигляді, так і за допомогою онлайн-трансляції на платформі Zoom.
 
 
 

Доповіді молодих учених були присвячені технології отримання функціональних матеріалів, фізичним властивостям та застосуванню функціональних матеріалів, нанотехнологіям та наноматеріалам, люмінесцентним технологіям у біології та медицині.

«Родзинками» цьогорічної школи-семінару стали лекції від мистецтвознавчинь Вікторії Бавикіної «Українське мистецтво у колекції Центру Жоржа Помпіду» та Ольги Денисенко «Рєпін та духовні святині Слобожанщини».
 
 

Під час проведення школи-семінару також відбувся міжнародний захід «Перспективи співробітництва України та ОІЯД» у рамках святкування 65-річчя з дня заснування Об’єднаного інституту ядерних досліджень (ОІЯД). Від імені керівництва ОІЯД всіх учасників конференції привітав віце-директор Лачезар Костов (Болгарія). Українські вчені доповідали про свої наукові результати, отримані у співпраці з ОІЯД.
 
 
 

На завершення школи-семінару відбувся круглий стіл, що проходив у Національному науковому центрі «Харківський фізико-технічний інститут» (ННЦ ХФТІ). Українські вчені у Zoom спілкувались з колегами з ОІЯД та обговорювали перспективи майбутнього міжнародного співробітництва.
 

Наступну міжнародну школу-семінар «Функціональні матеріали для технічних та біомедичних застосувань» планується провести у вересні 2022 року. Організатори запрошують до участі всіх зацікавлених.