Мови

  • English
  • Українська

Консорціум науково-дослідницької інфраструктури Центральної Європи (CERIC-ERIC) оголошує новий конкурс

Консорціум науково-дослідницької інфраструктури Центральної Європи (CERIC-ERIC) оголошує новий конкурс щодо доступу до сучасного обладнання для здійснення комплексних, зокрема міждисциплінарних, досліджень у галузі матеріалознавства та досліджень біоматеріалів.

Оголошується відкритий конкурс пропозицій на доступ до сучасного обладнання, зокрема до трьох нових лабораторій:
Для надання безкоштовного доступу до такого обладнання слід подавати заявки за посиланням – за умови, що результати досліджень буде опубліковано відповідно до правил CERIC. Окрім доступу до інструментів і лабораторій, CERIC пропонує підтримку мобільності вчених, публікацій із відкритим доступом тощо.

Граничний термін подання пропозицій:
– 1 березня 2021 року – для попередньої оцінки подання з можливістю внесення поправок і покращення вашої заявки;
– 31 березня 2021 року – рекомендовано тільки для досвідчених користувачів.

У зв’язку із надзвичайними обставинами через COVID-19 та відповідно до особливостей розвитку пандемії в окремих країнах деякі установи, які входять до цієї пан’європейської дослідницької інфраструктури можуть запропонувати проводити вимірювання дистанційно – шляхом пересилання зразків поштою. Можливість виконання дистанційних вимірювань необхідно вказати у формі для подання заявок.
Дослідники з України можуть подати заявку на пільговий відкритий доступ у рамках проєкту ACCELERATE програми «Горизонт 2020» з персональної підтримки підготовки пропозицій, виконання вимірювань, а також аналізу та публікації результатів, учасником якого є Ужгородський національний університет.

Докладнішу інформацію шукайте за посиланням або отримуйте безпосередньо, звернувшись за адресою: useroffice@ceric-eric.eu

Довідково
CERIC об’єднує в собі сучасну науково-дослідницьку інфраструктуру країн Центральної та Східної Європи задля забезпечення розвитку науки та промисловості в галузі дослідження матеріалів, біоматеріалів і нанотехнологій та надає відкритий доступ до цієї інфраструктури. Спільне використання провідних національних дослідницьких інфраструктур європейських країн дозволяє знаходити інноваційні рішення суспільних проблем у сферах енергетики, охорони здоров’я, харчування, культурної спадщини тощо. CERIC-ERIC надає доступ через єдину точку входу до понад 50-ти зразків складного сучасного технологічного обладнання, розташованого в 9-ти країнах Європи. Докладний опис інших можливостей CERIC.


За даними сайту НАН України.