Мови

  • English
  • Українська

Відкриття нового конкурсу CERIC-ERIC (Консорціуму науково-дослідницької інфраструктури Центральної Європи)

Консорціум CERIC-ERIC оголошує відкритий конкурс пропозицій на доступ до сучасного обладнання, в тому числі до двох нових лабораторій: ультрафіолетового лазера (ULF-FORTH) в Інституті електронної структури та лазеру, м. Іракліон (о. Крит, Греція) та джерела випромінювання для рентгенівської абсорбційної спектроскопії LISA@ESRF Інституту обробки матеріалів, м. Трієст (Італія). Для надання безкоштовного доступу до цього обладнання слід подавати заявки за посиланням: https://vuo.elettra.tries...– за умови, що результати досліджень буде опубліковано відповідно до правил CERIC. Окрім доступу до інструментів і лабораторій, CERIC пропонує підтримку мобільності вчених, публікацій із відкритим доступом тощо.

Граничний термін подання заявок: 1 жовтня 2020 року. Розгляд заявок за цим конкурсом відбуватиметься в одну стадію, без проміжного етапу перегляду та виправлень.

У зв’язку із надзвичайними обставинами через COVID-19 та відповідно до особливостей розвитку пандемії в окремих країнах деякі установи, які входять до цієї пан-європейської дослідницької інфраструктури, можуть запропонувати проводити вимірювання дистанційно – шляхом пересилки зразків поштою. Можливість виконання дистанційних вимірювань необхідно вказати у формі для подання заявок.

Дослідники з України можуть подати заявку на пільговий відкритий доступ у рамках проєкту ACCELERATE програми «Горизонт 2020» із персональної підтримки підготовки пропозицій, виконання вимірювань, а також аналізу та публікації результатів, учасником якого є Ужгородський національний університет.

Докладніша інформація розміщується за посиланням: https://www.ceric-eric.eu...– або може бути отримана безпосередньо за адресою: useroffice@ceric-eric.eu

Довідково
CERIC об’єднує в собі сучасну науково-дослідницьку інфраструктуру країн Центральної та Східної Європи задля забезпечення розвитку науки та промисловості в галузі дослідження матеріалів, біоматеріалів і нанотехнологій та надає відкритий доступ до цієї інфраструктури. Спільне використання провідних національних дослідницьких інфраструктур європейських країн дозволяє знаходити інноваційні рішення суспільних проблем у сферах енергетики, охорони здоров’я, харчування, культурної спадщини тощо. CERIC-ERIC надає доступ через єдину точку входу до понад 50-ти зразків складного сучасного технологічного обладнання, розташованого в 9-ти країнах Європи. Детальний опис інших можливостей CERIC можна знайти за посиланням: https://www.ceric-eric.eu....

За данними сайту НАН України